Edvardsen verlaat Go Ahead Eagles voor Barnsley

'Go Ahead beëindigt soap: Edvardsen verlaat Deventer voor Engels avontuur'

28 augustus om 11:14

Victor Edvardsen gaat Go Ahead Eagles verlaten voor het Engelse Barnsley, meldt onder andere De Stentor. De spits zal een jaar gehuurd worden en wordt woensdag medisch gekeurd. Zo komt er een einde aan de rel die afgelopen week ontstond.

Go Ahead-trainer Paul Simonis koos in het duel met RKC Waalwijk voor Finn Stokkers en passeerde Edvardsen daarmee. De Zweed was daar niet van gediend en uitte zijn frustratie op social media. Hij plaatste een cryptisch bericht waarin hij zinspeelde op een vertrek. Edvardsen werd uitgefloten door de aanhang uit Deventer toen hij binnen de lijnen kwam.

Simonis reageerde na afloop van de wedstrijd tegen RKC op de geruchten rondom Edvardsen. "Ik vind hem nog steeds een speler met veel potentie. Alleen: hij reageert soms heel primair. Dat zit in hem en is niet iets van de laatste tijd. Victor kan heel goed voetballen en ik vind hem een interessant profiel hebben voor ons. Hij moet af en toe alleen leren om even tot tien te tellen."

Toen Go Ahead spits Milan Smit aantrok van SC Cambuur, werden de geruchten omtrent een vertrek van Edvardsen steeds hardnekkiger. Die transfer lijkt er nu dus te komen; woensdag wordt de aanvaller gekeurd in Engeland. Barnsley huurt hem voor één jaar.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!