'Dumfries gaat verlengen bij Inter'

'Toekomst Dumfries op haar na duidelijk: Oranje-back zet in op afkoopclausule'

28 augustus om 10:13

Denzel Dumfries en Internazionale komen steeds dichter bij een akkoord over een nieuw contract. Beide partijen zijn nog in gesprek over de laatste details, waaronder een afkoopclausule.

Al maanden is Internazionale met Dumfries in gesprek over een nieuw contract. Het einde is volgens de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano nu in zicht. Komende week, na het verstrijken van de transferdeadline, komen de rechtsback en de Italiaanse grootmacht hoogstwaarschijnlijk tot een akkoord over een jaarsalaris van vier miljoen euro. Op dit moment zijn er nog een aantal laatste details waar club en speler het eens over moeten worden. Zo wil de Oranje-international een afkoopclausule in zijn contract op laten nemen.

Dumfries maakte in 2021 voor veertien miljoen euro de overstap van PSV naar Internazionale. Zijn contract loopt nog één jaar door. Internazionale zette al maanden alles op alles om te voorkomen dat de rechtsback gratis de deur uitloopt. Ook een transfer werd niet uitgesloten. Onder meer Aston Villa had interesse en Manchester United dacht aan een ruildeal met de inmiddels naar West Ham United vertrokken Aaron Wan-Bissaka. Van een vertrek kwam het vooralsnog niet.

In 134 wedstrijden voor Internazionale scoorde Dumfries elf keer. Bovendien gaf hij twintig assists. De verdediger won met de Italiaanse grootmacht één landstitel, twee bekers en driemaal de Supercup. Net als in zijn tijd bij PSV is Dumfries een vaste waarde in het Nederlands elftal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!