Kraay begrijpt beslissing van Feyenoord-spits Giménez

Kraay: 'Deze jongen was het de laatste maanden he-le-maal kwijt'

28 augustus om 09:48

Hans Kraay jr. vindt dat Santiago Giménez een goede beslissing maakt door langer bij Feyenoord te blijven. Nottingham Forest was concreet in de markt voor de Mexicaanse spits, die uiteindelijk een miljoenenaanbieding naast zich neerlegde. 

Naar verluidt zou Feyenoord akkoord zijn gegaan met een bedrag van 33 miljoen euro inclusief bonussen, maar Giménez wees het aanbod van de Engelsen af. In gesprek met Voetbal International wordt Kraay gevraagd of Giménez meer dan 25 miljoen euro waard is. "Mensen die ervoor gestudeerd hebben zeggen dat Nottingham Forest misschien wel het niveau is voor Gimenez. Dus dan is 25 genoeg", stelt hij. "Maar ík vind het slim van hem dat-ie het niet doet. Deze jongen heeft er vorig jaar 23 gemaakt in de Eredivisie, maar was het de laatste maanden he-le-maal kwijt."

Maar de kans op de Premier League komt niet iedere transferperiode voorbij? "Ik denk dat Santiago slimmer is dan jij (de interviewer, red.). Die weet: tegen City, United, Arsenal, Liverpool en Spurs krijg ik niet eens anderhalve kans per wedstrijd", reageert Kraay. "En ik denk ook dat-ie goed kan rekenen. Nottingham, even tellen, die hebben met Chris Wood, Taiwo Awoniyi en straks Eddie Nketiah drie spitsen. Dus blijft Santiago lekker bij Feyenoord, om er meer dan 23 te maken en lekker in de Champions League te spelen. Dit is zijn grote gelijk."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!