Werder Bremen, Galatasaray en Leeds United geïnteresseerd in Ajax-speler Wijndal

'Ajax wil enkele miljoenen, interesse uit Duitsland, Turkije en Engeland'

28 augustus om 06:52
Laatste update: 28 augustus om 07:27

Werder Bremen, Galatasaray en Leeds United zijn in de markt voor de handtekening van Ajax-banneling Owen Wijndal, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Eerder kwam er naar buiten dat Real Valladolid en Stade Brest de linksback op huurbasis willen overnemen van Ajax.

Ajax wil Wijndal het liefst definitief van de hand toen, maar inmiddels staan de Amsterdammers ook open voor een tijdelijk vertrek van de Nederlander. De elfvoudig Oranje-international komt niet voor in de plannen van Francesco Farioli. 'De linksback, die enkele miljoenen moet opleveren, kan rekenen op interesse van Werder Bremen, Galatasaray en Leeds United', zo valt er te lezen.

Samen met Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Silvano Vos en Naci Ünüvar werd Wijndal teruggezet naar Jong Ajax, waar de 24-jarige vleugelverdediger zich van zijn beste kant laat zien. Bij het beloftenelftal zet Wijndal zijn beste beentje voor en dat levert hem intern complimenten op, zo schreef De Telegraaf eerder.

In de zomer van 2022 nam Ajax Wijndal voor tien miljoen over voor AZ, waar hij was uitgegroeid tot aanvoerder. De linksback wist in Amsterdam niet te overtuigen en raakte op een zijspoor. De teller staat op 32 duels, al heeft dat ook te maken met de nodige blessureleed. Zijn contract loopt nog door tot medio 2027.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!