Concrete interesse in Wijndal, besparking lonkt voor Ajax

'Spanjaarden en Fransen concreet: Ajax kan miljoenensalaris besparen'

27 augustus om 23:13

Ajax lijkt er nog in te slagen om afscheid te nemen van Owen Wijndal voor de transferdeadline. Real Valladolid en Stade Brest zijn concreet en willen de 24-jarige linksback voor één seizoen huren, meldt De Telegraaf.

Ajax wilde Wijndal het liefst verkopen, maar staat inmiddels ook open voor een tijdelijk vertrek. De elfvoudig Oranje-international komt niet voor in de plannen van trainer Francesco Farioli. Net als Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Silvano Vos en Naci Ünüvar werd Wijndal al teruggezet naar de beloften. Daar zet hij zijn beste beentje voor en dat levert hem intern complimenten op, weet De Telegraaf.

Ajax nam Wijndal in 2022 nog voor tien miljoen euro over van AZ, waar hij was uitgegroeid tot aanvoerder. De linksback kon in Amsterdam echter geen moment potten breken. De teller staat pas op 32 wedstrijden, al speelde blessureleed daar ook een rol in. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Royal Antwerp. Als Wijndal opnieuw tijdelijk vertrekt, dan bespaart Ajax in ieder geval zijn salaris van zo'n 2,5 miljoen euro. Zijn contract loopt nog door tot medio 2027.

Real Valladolid komt momenteel uit in La Liga, terwijl Stade Brest in de Ligue 1 actief is. Bij de Fransen verdedigt Marco Bizot het doel. Hij speelde bij AZ nog samen met Wijndal.