Galatasaray sneuvelt en loopt Champions League mis

Galatasaray sneuvelt en loopt Champions League mis, Lijnders dendert door

27 augustus om 22:58

Een forse teleurstelling voor Galatasaray, dat zich dinsdagavond niet heeft weten te plaatsen voor de Champions League. In de play-offs ging het voor de Turkse topclub mis tegen Young Boys Bern. Pepijn Lijnders gaf juist een vervolg aan zijn sterke start in Oostenrijk: hij leidde Red Bull Salzburg naar de groepsfase van het miljardenbal.

Galatasaray - Young Boys
Galatasaray had in Zwitserland met 3-2 verloren, maar in eigen huis leek dat geen onoverkomenlijke achterstand. De Turkse kampioen trad bovendien aan met sterspelers als Mauro Icardi, Michy Batshuayi en Hakim Ziyech. Toch speelde Gala maar weinig klaar tegen Young Boys, dat eigenlijk eenvoudig stand hield. De frustratie kreeg steeds meer de overhand bij de thuisploeg. Zo kwam Icardi goed weg met geel na een stevige tackle.

Ook de Galatasaray-fans waren hun emoties niet de baas. Spelers van Young Boys werden bekogeld, waardoor het duel tijdelijk werd stilgelegd. Na de korte onderbreking zocht Cim Bom Bom met de ingevallen Dries Mertens alsnog naar de gelijkmaker. Alan Virginius profiteerde in de slotfase echter van de geboden ruimte en zette de Zwitsers op voorsprong. Dat kon Ferando Muslera maar moeilijk verkroppen. Hij pakte nog een rode kaart. 

Red Bull Salzburg - Dinamo Kiev
De wittebroodsweken van Pepijn Lijnders bij Red Bull Salzburg bevallen uitstekend. De Nederlandse trainer had in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev genoeg aan een 1-1 gelijkspel, nadat het uitduel al met 0-2 was gewonnen. De voormalig assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool leidt Salzburg zodoende naar de groepsfase van de Champions League. Bovendien is hij na zeven duels nog ongeslagen. Bovendien werd er al zes keer gewonnen.