Giorgi Mamardashvili tekent bij Liverpool

Eerste versterking voor Slot: EK-uitblinker gecontracteerd en direct uitgezwaaid

27 augustus om 21:05

Arne Slot heeft met Giorgi Mamardashvili 'eindelijk' zijn eerste aankoop bij Liverpool binnen. The Reds nemen de doelman voor 35 miljoen euro inclusief bonussen over van Valencia. De Georgische EK-uitblinker maakt pas in de zomer van 2025 de overstap.

Mamardashvili wordt bij Liverpool gezien als een keeper die op termijn Alisson Becker moet gaan opvolgen en zal daarom dit seizoen nog in Valencia blijven. De Georgiër, die naam maakte op het EK, heeft een contract voor zes jaar getekend bij The Reds. Liverpool betaalt dertig miljoen euro aan Valencia voor de sluitpost. Dat kan via bonussen nog vijf miljoen euro oplopen. Ook bedingt de Spaanse club een doorverkooppercentage van tien procent.

Liverpool leek Mamardashvili in eerste intstantie in de Premier League te stallen bij Bournemouth. Uiteindelijk is er toch gekozen voor een langer verblijf bij Valencia. Liverpool beschikt met Becker, Caoimhín Kelleher, Harvey Davies en Vítezslav Jaros nog over genoeg doelmannen dit seizoen.

Het aantrekken van Mamardashvili betekent dat Slot officieel zijn eerste versterking van deze zomer binnen heeft. The Reds haalde nog geen enkele speler naar Anfield. Dat komt de club op veel kritiek te staan. De van Feyenoord overgekomen oefenmeester heeft al meermaals benadrukt dat Jürgen Klopp Liverpool met een uitstekende selectie achtergelaten heeft.