Driessen over Koopmeiners, Boscagli en Benítez

Driessen kraakt Koopmeiners en PSV-duo: 'Veel huilie-huilie doen, treurig'

23 augustus om 11:59

Valentijn Driessen heeft in zijn column voor De Telegraaf uitgehaald naar Teun Koopmeiners, Olivier Boscagli en Walter Benítez. Het trio zet alles op alles om te vertrekken bij hun club, terwijl er met het volle verstand een contract is ondertekend.

'Zoals altijd halen clubs en spelers alles uit de kast om transfers te maken of te blokkeren', steekt Driessen van wal, doelend op het feit dat Teun Koopmeiners al weken ziek thuis zit en volhardt in werkweigering bij Atalanta Bergamo om zijn transfer naar Juventus af te dwingen. Ook Boscagli en Benítez azen op een vertrek bij PSV. 'Voor spelers is werkweigering, vaak ingefluisterd door zaakwaarnemers, het ultieme drukmiddel.'

Driessen benadrukt dat diezelfde spelers met hun volle verstand een contract tekenden bij hun club. 'Vandaar is het treurig als spelers overgaan tot werkweigering, veel huilie-huilie doen, de onbegrepene spelen en hun werkgever standaard beschuldigen afspraken niet na te komen', klinkt het. Driessen noemt het 'doodzonde en treurig' dat Koopmeiners niet 'als een volwassen kerel met opgeheven hoofd en zijn contractverplichtingen nakomend naar Turijn vertrekt'.

De columnist benadrukt dat PSV en Atalanta hun poot stijf moeten houden. 'Op de koop toenemend dat PSV de naam krijgt spelers geen transfer te gunnen'. De wens van Boscagli, die naar Brighton & Hove Albion wil, en Benítez, die aast op een transfer naar Atlético Madrid, moet absoluut niet ingewilligd worden volgens Driessen.