'Ondubbelzinnig: Ajax kan Eriksen niet betalen'

'Ondubbelzinnige boodschap uit Amsterdam: Ajax kan Eriksen niet betalen'

27 augustus om 15:45
Laatste update: 27 augustus om 15:51

De kans op een terugkeer van Christian Eriksen naar Ajax is nihil. Weliswaar is er interesse, maar de Amsterdammers hebben de middenvelder van Manchester United laten weten dat ze hem niet kunnen betalen.

Ajax zette de laatste maanden een handvol spelers in de etalage, terwijl de lijstjes met potentiële vervangers klaarliggen, maar technisch directeur Alex Kroes kan pas toeslaan als er een transfersom binnenkomt. Om die reden is Eriksen niet haalbaar. 'Ajax heeft tot nu toe aangegeven hem niet te kunnen betalen', schrijft The Athletic.

Eriksen mag bij een goed vertrekken van Manchester United, waar zijn contract volgend jaar afloopt. De 32-jarige Deen, die ook in de belangstelling staat van de Belgische koploper RSC Anderlecht, kreeg dit seizoen nog geen Premier League-minuten van manager Erik ten Hag. Hij zou bijna zes miljoen euro moeten kosten. Zijn salaris zou meer dan zeven miljoen euro per jaar bedragen.

Ajax plukte Eriksen in 2009 weg bij het Deense Odense BK. Na een aantal succesvolle jaren verkocht de Amsterdamse club hem in 2013 aan Tottenham Hotspur. Via Internazionale en Brentford FC belandde Eriksen twee jaar geleden bij Manchester United, waar hij nooit uitgroeide tot onbetwiste basisspeler.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!