NEC verhuurt Larsen aan Häcken

NEC verhuurt Larsen, opvallende naam teleurgesteld in vertrek van buitenspeler

27 augustus om 15:28

Lars Olden Larsen wordt voor een halfjaar verhuurd door NEC aan het Zweedse BK Häcken. Het is voor de buitenspeler een tijdelijke terugkeer naar de club waar hij in het seizoen 2022-2023 ook voor uitkwam.

Vorige zomer kwam Larsen van het het Russische Pari Nizhny Novgorod over naar NEC. De Nijmegenaren zouden zo'n 300.000 euro voor de Zweed betaald hebben. In het Gofferpark heeft hij dit bedrag nog niet waargemaakt. Hij kwam het afgelopen seizoen, voornamelijk als invaller, 23 keer in actie. Hierin wist hij één keer het net te vinden en één assist te geven. 

Technisch directeur Carlos Aalbers van NEC zegt blij te zijn dat er een passende oplossing is gevonden voor de speler en de club. "Lars heeft van ons de ruimte gekregen om elders zijn carrière voort te zetten, gezien zijn geringe kans op speeltijd in Nijmegen. We zijn blij dat er op deze manier voor Lars, NEC en BK Häcken een oplossing is gevonden", laat hij optekenen op de clubwebsite.

Er is wel een opvallende naam erg teleurgesteld in de transfer van Larsen. Boekenhandel Roelants bericht op X dat ze hierdoor een leuke klant moeten missen.