Kadioglu maakt miljoenentransfer, NEC casht

'Miljoenentransfer Kadioglu rond: financiële afdeling NEC springt gat in de lucht'

23 augustus om 23:20

De financiële afdeling van NEC heeft vrijdagavond een gat in de lucht gesprongen. Het geldschip vaart vanwege de aanstaande transfer van Ferdi Kadioglu naar Brighton & Hove Albion namelijk in een rap tempo op Nijmegen af. Dat weten Voetbal International en De Telegraaf. 

Kadioglu staat op het punt om zijn transfer naar Brighton af te ronden. Fenerbahçe heeft vrijdagavond middels een officieel statement bekendgemaakt dat de international van Turkije de toestemming heeft gekregen om naar Engeland af te reizen, waar hij zijn overstap kan beklinken. 

Brighton telt volgens diverse bronnen een basisbedrag van 30 miljoen euro neer. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 35 miljoen euro. Toen NEC de 24-jarige Kadioglu in 2018 vertrok bij NEC (naar Fenerbahçe), bedongen de Nijmegenaren een doorverkooppercentace van tien procent bovenop de transfersom van 1,5 miljoen euro. 

Dat betekent dat NEC inclusief de solidariteitsbijdrage met een bedrag van ongeveer 3,5 miljoen euro zal meedelen. De totale opbrengst van de Nijmegenaren zal daarmee ongeveer rond de 5 miljoen euro komen te liggen. Dat is een enorme opsteker voor de huidige nummer veertien van de Eredivisie, dat vrijdag ook al één miljoen euro kon bijschrijven na het afronden van de transfer van Bart van Rooij naar FC Twente.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!