Manuel Ugarte van PSG naar Man United

Ten Hag heeft middenvelder binnen: Uruguayaan komt voor flink bedrag over van PSG

30 augustus om 22:18

Erik ten Hag heeft met Manuel Ugarte zijn gewenste versterking op het middenveld binnen. Manchester United en Paris Saint-Germain maken melding van de transfer. The Mancunians betalen zo'n vijftig miljoen euro voor de Uruguayaan.

Manchester United was deze zomer naarstig op zoek naar een versterking op het middenveld. Met Ugarte is die nu binnen. De spelverdeler komt voor vijftig miljoen euro over van Paris Saint-Germain. Dat bedrag kan via bonussen oplopen tot zestig miljoen euro. Ugarte tekent een meerjarig contract bij The Mancunians.

Ten Hag en co. waren al lange tijd bezig met het binnenhalen van de Uruguayaan. Mede door de Financial Fair Play-regels moest er eerst verkocht worden. Nadat Man United een akkoord bereikte met Napoli over Scott McTominay kwam de deal in een stroomversnelling. De medische keuring verliep zoals gepland en dus kon de deal wereldkundig worden gemaakt.

Ugarte speelde tijdens zijn debuutjaar bij PSG 37 wedstrijden over alle competities. De Uruguayaan won de landstitel, de Coupe de France en Trophee des Champions. Na Leny Yoro, Matthijs de Ligt, Joshua Zirkzee en Noussair Mazraoui is Ugarte de vijfde versterking voor Ten Hag. In totaal gaf Man United al meer dan tweehonderd miljoen euro uit deze zomer.