'Rayo Vallecano aast op Memphis'

'Madrilenen gaan voor wéér een stunttransfer: Memphis kan in Spanje blijven'

27 augustus om 13:30
Laatste update: 27 augustus om 14:09

Rayo Vallecano hoopt met de komst van Memphis Depay een nieuwe stunttransfer te realiseren. Dat meldt het Spaanse Relevo. Deze week wist de La Liga-club James Rodriguez al toe te voegen aan de selectie. Ook Flamengo zou in de markt zijn voor de Oranje-international. 

Memphis heeft er met Rayo Vallecano een nieuwe aanbidder bij. Volgens het Spaanse Relevo is clubpresident Martín Presa los en wil hij na de komst van James meer grote namen strikken. Ook Memphis moet naar de Spaanse hoofdstad komen. De transferoperatie wordt door het Spaanse medium omschreven als 'een nieuwe bom'. Memphis zit na zijn vertrek bij Atlético Madrid nog altijd zonder club en kan daarom transfervrij vastgelegd worden.

Het feit dat Memphis zich zeer op zijn gemak voelde in Madrid wordt als een groot voordeel gezien voor Rayo Vallecano. Datzelfde geldt voor James en hij tekende een contract bij de Primera División-club. Volgens Relevo moet Rayo Vallecano wel concurreren met Flamengo, dat ook in de markt zou zijn voor Memphis. De Madrilenen hopen met een vertrek van Raúl de Tomás ruimte te maken voor de komst van Memphis.

Zaterdag werd Memphis nog in verband gebracht met een terugkeer naar de Ligue 1. OGC Nice zou op de handtekening van de oud-aanvaller van Olympique Lyon azen. Die transfer werd onwaarschijnlijk geacht door de hoge salariseisen van de dertigjarige spits. Eerder werden ook AS Roma, FC Porto en een niet bij naam genoemde Premier League-club gelinkt aan de aanvaller.

Omdat Memphis nog zonder club zit, selecteerde bondscoach Ronald Koeman de spits niet voor het Nederlands elftal. De spits aast op de topscorerstitel bij Oranje en zal mede daarom zo snel mogelijk willen tekenen bij een club. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!