Lukaku definitief naar Napoli

'Done deal: Serie A-topclub verlost Lukaku van uitzichtloze situatie bij Chelsea'

23 augustus om 22:58

Romelu Lukaku gaat zijn loopbaan definitief vervolgen bij Napoli. Dat meldt Fabrizio Romano, die de transfer aankondigt met zijn welbekende 'here we go'. Met de overstap zijn tientallen miljoenen euro's gemoeid. 

De 31-jarige Lukaku werd al lang in verband gebracht met Napoli. Daar staat trainer Antonio Conte nu aan het roer. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke én vruchtbare periode bij Internazionale. Daar wil de oefenmeester graag een vervolg aan gegeven. Die kans is hem nu gegund, want de overstap is rond. 

Romano weet dat Napoli een vast bedrag van 30 miljoen euro overmaakt aan Chelsea, daar waar Lukaku ondanks zijn tot medio 2026 lopende contract geen perspectief op speeltijd heeft. Tegen Manchester City (0-2 nederlaag) zat hij niet eens bij de selectie. 

Napoli gaat middels bonussen uiteindelijk mogelijk 45 miljoen euro betalen aan Chelsea. De 119-voudig international van België zal in de Italiaanse hoofdstad op korte termijn zijn handtekening zetten onder een contract voor drie jaar. Napoli wordt alweer de derde Serie-werkgever voor Lukaku. Eerder stond hij dus onder contract bij Internazionale, en ook AS Roma. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!