'Manchester United zwaait McTominay na 22 (!) jaar uit: akkoord bereikt'

'Manchester United zwaait McTominay na 22 (!) jaar uit: akkoord bereikt'

25 augustus om 15:55
Laatste update: 25 augustus om 15:57

Napoli en Manchester United hebben een akkoord bereikt over een transfer van Scott McTominay. De Italianen kunnen de Schot voor een grove dertig miljoen euro overnemen van The Red Devils.

Dat melden verschillende media, waaronder The Athletic. Napoli legde eerder al een bod van 25 miljoen euro neer op Old Trafford. De Serie A-kampioen van 2023 heeft daar nu dus nog wat miljoenen bovenop gedaan, waarna United akkoord is gegaan. Een transfer is echter nog niet helemaal rond: Napoli moet er nog helemaal uit zien te komen met McTominay zelf.

Met de aanstaande exit van McTominay maakt United de weg vrij voor Manuel Ugarte, die over moet komen van Paris Saint-Germain. Doordat de Schotse middenvelder afkomstig is uit de eigen opleiding, maken The Red Devils pure winst op hem. Dat kan de club goed gebruiken om aan de Fair Play-regels van de UEFA en Engelse voetbalbond te voldoen. Daarmee lijkt McTominay na zo'n 22 jaar afscheid te nemen van United.

Napoli heeft overigens ook vertrouwen in de komst van Billy Gilmour, die net als McTominay uit Schotland komt. Het is niet duidelijk wat voor gevolgen die twee potentiële transfers precies voor de interesse van Napoli in Jerdy Schouten zou hebben. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!