'Ten Hag heeft gewenste versterking binnen'

'Manchester United heeft versterking binnen en betaalt minimaal 50 miljoen euro'

27 augustus om 10:05
Laatste update: 27 augustus om 11:43

Manuel Ugarte vertrekt van Paris Saint-Germain naar Manchester United. De club van manager Erik ten Hag betaalt minimaal vijftig miljoen euro voor de middenvelder.

Ugarte vertrekt dinsdag al naar Manchester voor de medische keuring, melden zowel Fabrizio Romano als The Athletic. United maakt vijftig miljoen euro over naar PSG en hier kan nog eens tien miljoen euro aan bonussen bijkomen. 

The Red Devils waren al enige tijd bezig met het binnenhalen van de Uruguayaan. Nadat Napoli met United een akkoord bereikte over Scott McTominay, kon de Ugarte-deal snel rond gemaakt worden. Zo heeft Ten Hag zijn gewenste versterking op het middenveld binnen.

United heeft ook alternatieven overwogen. Volgens The Athletic zou Burnley-middenvelder Sander Berge een optie zijn geweest, maar de Noor heeft inmiddels bij Fulham getekend. Ook werd er niet uitgesloten om Sofyan Amrabat opnieuw aan te trekken.

Ugarte speelde tijdens zijn debuutseizoen bij PSG 37 wedstrijden in alle competities. Hij won met de ploeg van Luis Enrique de Ligue 1-titel, Coupe de France en Trophee des Champions.

Ook kan deze transfer gevolgen hebben voor PSV. Dinsdagochtend werd namelijk bekend dat Franse topclub uit Parijs Jerdy Schouten als mogelijke opvolger voor Ugarte ziet. Zo staan er nog een aantal spannende laatste dagen van de transfermarkt voor de Eindhovenaren te wachten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!