'Volop interesse in Schouten, PSV wil nieuw contract'

'Er wordt 'volop getrokken' aan Schouten, PSV vindt nieuw contract 'logisch''

27 augustus om 08:30
Laatste update: 27 augustus om 10:51

Er wordt nog altijd volop getrokken aan Jerdy Schouten. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. PSV durft mede door de verbeterde financiële situatie hoog in te zetten voor de middenvelder.

Schouten ligt na een sterk eerste seizoen en een goed EK met Oranje nog altijd uitstekend in de markt. Volgens het Eindhovens Dagblad wordt er volop getrokken aan de middenvelder van PSV, zonder dat de krant daarbij namen noemt. De Eindhovenaren durven door de verbeterde financiële situatie hoog in te zetten voor Schouten. Pas bij pakweg 45 tot 50 miljoen euro wordt er gesproken. Dat zorgt ervoor dat veel clubs in eerste instantie schrikken.

Mocht technisch directeur Earnest Stewart erin slagen om Schouten deze zomer te behouden voor PSV, dan is het 'logisch' dat de middenvelder een nieuw en verbeterd contract op basis van zijn status voorgeschoteld krijgt. Schouten kwam vorige zomer voor vijftien miljoen euro over van Bologna en tekende een contract tot medio 2028 bij de Eindhovenaren.

Afgelopen vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat Napoli in de markt zou zijn voor Schouten. De Napolitanen waren voornemens twintig tot dertig miljoen euro te gaan bieden voor de middenvelder. Inmiddels gaat de Italiaanse grootmacht voor Scott McTominay (Manchester United) en mogelijk ook nog Billy Gilmour (Brighton & Hove Albion). Paris Saint-Germain zou Schouten als een van de mogelijke vervangers voor Manuel Ugarte zien, die dicht bij een transfer naar Manchester United is.

Schouten speelde tot nu toe 43 wedstrijden voor PSV. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij zes assists. Mede door het goede spel van de middenvelder behaalde de ploeg van Peter Bosz vorig seizoen de landstitel en de achtste finale van de Champions League. Op het EK was Schouten basisspeler bij Oranje, dat de halve finale wist te bereiken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!