'Schouten ziet geïnteresseerd Napoli dicht bij komst van Wieffer-concurrent komen'

'Schouten ziet geïnteresseerd Napoli dicht bij komst van Wieffer-concurrent komen'

25 augustus om 15:33
Laatste update: 25 augustus om 15:37

Napoli heeft goede hoop dat het Billy Gilmour in het slot van de transferwindow op kan pikken bij Brighton & Hove Albion. Het is niet duidelijk of die transfer eventueel gevolgen heeft voor Jerdy Schouten, die eveneens op de radar van de Serie A-club staat.

Napoli is al de hele zomer bezig met een transfer van Gilmour, die tot dusver nog niet van de grond kwam. Sky Sports meldt nu dat de middenvelder zaterdag mogelijk zijn laatste wedstrijd speelde voor Brighton, dat Manchester United met 2-1 versloeg. Bij Napoli heerst er namelijk vertrouwen dat de transfer in het slot van de window alsnog beklonken kan worden.

Een vertrek van Gilmour zou betekenen dat Mats Wieffer een concurrent uit kan zwaaien bij Brighton. Op de eerste speeldag kreeg de Nederlander tegen Everton nog de voorkeur boven de Schot, terwijl Gilmour tegen United mocht starten. Wieffer was niet van de partij bij dat duel wegens een lichte blessure.

Naast Gilmour werkt Napoli ook nog aan het binnenhalen van landgenoot Scott McTominay. Het is niet duidelijk wat voor gevolgen dat heeft voor Schouten, die ook genoemd is in Napels. Op voorhand lijkt het waarschijnlijk dat Napoli de komst van Schouten uit zijn hoofd zet, als Gilmour en McTominay komen.