Bestuurslid politievakbond sceptisch over klassieker: 'Verwacht het niet'

Politievakbond geeft uitleg over klassieker: 'Als het morgen geregeld wordt...'

27 augustus om 06:55
Laatste update: 27 augustus om 10:45

Ramon Meijerink, bestuurslid van de politievakbond, verwacht dat de staking van de politie op zondag doorgang zal vinden. Dat geeft hij aan bij Vandaag Inside, waar hij meer uitleg geeft over de motivatie om te staken.

Zoals bekend is het sterk de vraag of de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op zondag 1 september door kan gaan. Bij de wedstrijd in De Kuip is geen politie aanwezig. De bal ligt nu bij de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, om te beslissen of de risicowedstrijd ook zonder politie kan worden gespeeld.

Tafelgast Özcan Akyol stelt Meijerink de vraag of er tijdens de klassieker een staking zal komen. Laatstgenoemde vermoedt van wel. "Als het morgen wordt geregeld, dan zou een actie niet meer nodig zijn. Alleen verwacht ik dat dat niet gebeurt", aldus het bestuurslid van de vakbond, dat tevens een indicatie geeft van het aantal agenten dat benodigd is. "Uit de cijfers die ik kreeg bleek dat er enkele honderden agenten nodig zijn om de bus van Amsterdam naar Rotterdam te krijgen."

"Het is een ereschuld die ingelost moet worden. Je maakt afspraken met het kabinet en één van die afspraken is dat, bij zware beroepen, mensen eerder met pensioen kunnen. De sector politie houdt zich aan de afspraken die jaren geleden zijn gemaakt. Wij zitten in de geest van de wet, wij vragen geen extra geld. Het enige wat wij vragen, al maanden, is dat er een akkoord komt zodat we het in de sector kunnen regelen", zo geeft Meijerink aan over de regeling rond het pensioen.

"Het vak vraagt zo veel van je. Het wordt ook steeds complexer, met alle mensen met mobieltjes", vervolgt Meijerink. "Op een gegeven moment kun je het gewoon niet meer uitoefenen. Leeftijd telt gewoon, en daarom komt er op een gegeven moment een vroegpensioen. Dat is bij de politie zo, maar ook voor mensen in de havens. Zwaar werk vraagt heel veel van je. Dat kan fysiek zijn, dat kan mentaal zijn."

.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!