Van der Vaart over Brobbey en Akpom

Van der Vaart duidelijk in Ajax-discussie: 'Alsjeblieft... Wereld van verschil'

26 augustus om 22:45
Laatste update: 26 augustus om 22:52

Rafael van der Vaart ziet liever Brian Brobbey dan Chuba Akpom in de punt van de aanval bij Ajax. Bij het Ziggo Sport-programma Rondo is de spitsenkwestie in Amsterdam een topic en niet iedereen kiest even gedecideerd voor Brobbey als eerste spits.

Akpom maakte vorige week tegen Jagiellonia Białystok een hattrick. Bij Rondo wordt dan ook getwijfeld of trainer Francesco Farioli steevast met Brobbey moet beginnen. "Jongens, alsjeblieft. Brobbey, Akpom... Dat is echt een wereld van verschil", meent Van der Vaart. "Wie moet er spelen dan?", vraagt Ruud Gullit zich af, waarop de 109-voudig Oranje-international reageert met 'Brobbey'.

"Nu maakt Akpom er een paar. Ik heb wedstrijden van hem gezien, waarin je dacht: de bal is vierkant", zegt Van der Vaart cynisch. "Hij is bezig, je kan hem inbrengen, prima speler. Maar maak hem nou niet beter dan dat hij is."

Van der Vaart constateert dat alle spelers onder Francesco Farioli op nul zijn begonnen. "Deze trainer is totaal blanco gekomen. Spelers die gehaald zijn vorig seizoen, hebben allemaal weer een nieuwe kans en krijgen die ook. Maar als ik puur kijk naar kwaliteit, vind ik Brobbey gewoon veel beter."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!