Ajax aast op Alex Oxlade-Chamberlain

Gerucht uit Turkije: Ajax strijdt met Brentford om handtekening Oxlade-Chamberlain

26 augustus om 15:48

Ajax gaat een poging doen om Alex Oxlade-Chamberlain los te weken bij Besiktas. Althans, dat meldt de Turkse journalist Sercan Dikme van Sports Digitale.

Oxlade-Chamberlain ligt nog tot de zomer van 2026 vast bij Besiktas. De 31-jarige middenvelder lijkt ondanks zijn doorlopende contract nog te gaan vertrekken, aangezien de Turkse club hem niet heeft ingeschreven voor dit Süper Lig-seizoen. De 35-voudig international van Engeland speelt sinds een jaar bij Besiktas en kon ook in zijn eerste seizoen zijn stempel niet drukken.

Ajax zou Oxlade-Chamberlain uit diens lijden willen verlossen. Zowel de Amsterdamse club als Brentford heeft naar verluidt contact gelegd met de entourage van de speler. 'Beide clubs staan op het punt een bod uit te brengen', is het bericht uit Turkije. Als de berichten kloppen, heeft Ajax met Jordan Henderson een ijzer in het vuur om Oxlade-Chamberlain te overtuigen. De twee speelden jarenlang samen bij Liverpool.

Zijn eerste stappen in het profvoetbal zette Oxlade-Chamberlain bij Southampton, dat hij in 2011 verruilde voor Arsenal. Zes jaar later verkaste hij voor een kleine veertig miljoen euro naar Liverpool. Met beide Engelse topclubs won de middenvelder zes prijzen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!