'Slecht nieuws voor Gakpo: Liverpool wil topaanvaller losweken bij Juventus'

'Liverpool meldt zich bij Juventus: mogelijk forse concurrentie voor Gakpo'

26 augustus om 21:51
Laatste update: 27 augustus om 10:27

Het Liverpool van Arne Slot onderzoekt de mogelijkheid om in de slotfase van de transferwindow de selectie te versterken met Federico Chiesa, zo meldt Fabrizio Romano. De aanvaller zou wel oren hebben naar een overgang naar de Premier League.

Chiesa beschikt bij Juventus over een aflopend contract en wil niet verlengen, terwijl trainer Thiago Motta geen beroep meer op hem wil doen. Een vertrek is daardoor in de maak. Liverpool zou maandag contact hebben gezocht met de entourage van Chiesa en onderzoekt de mogelijkheid om hem naar Engeland te halen. Zelf wil de Italiaans international graag naar de Premier League vertrekken.

Eerder leek FC Barcelona aan de haal te gaan met Chiesa. Na het vertrek van meerdere spelers bij de Catalanen heerste de verwachting dat er ruimte zou zijn voor de komst van de buitenspeler. Een transfersom van dertien miljoen euro werd genoemd, maar van een overstap is het nog niet gekomen. Nu mengt Liverpool zich in de strijd, wat mogelijk slecht nieuws betekent voor Cody Gakpo. De voormalig PSV'er zou er met Chiesa immers een geduchte concurrent bij krijgen.