Aertssen van Ajax naar PEC

Ajax en PEC Zwolle maken deal wereldkundig: 'We werken graag mee'

26 augustus om 21:14
Laatste update: 27 augustus om 10:26

PEC Zwolle heeft de komst van Olivier Aertssen wereldkundig gemaakt. De twintigjarige verdediger komt over van Ajax en tekent een contract voor drie jaar in Overijssel, met een optie voor een extra jaar.

De deal hing al een tijdje in de lucht. De enige vraag was of Aertssen de stap op huurbasis of permanent zou maken. Het is het laatste geworden. "Ik ben heel blij dat PEC Zwolle mijn nieuwe club is. Uit het contract spreekt vertrouwen en datzelfde geldt voor de gesprekken die gevoerd zijn. Dat maakt dat het gevoel vanaf het eerste moment heel positief is", zegt hij op de clubsite.

"PEC Zwolle is een club die graag verzorgd en opbouwend wil voetballen, met een fanatieke aanhang van jong tot oud met gelijktijdig een dosis nuchterheid. Ingrediënten die bij mij passen en me gretig maken om er vol voor te gaan." Gerry Hamstra, technisch manager van PEC, is verheugd door de komst van Aertssen. "Olivier is een goed opgeleide verdediger die op meerdere posities uit de voeten kan en heeft al de nodige wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Hij beschikt over de juiste mindset en is leergierig."

Marijn Beuker, directeur voetbal bij Ajax, dankt Aertssen voor bewezen diensten. "Dankzij zijn ongelooflijke inzet en geduld heeft hij geweldige stappen gezet bij Ajax. Niet voor niets was hij de afgelopen seizoenen een van de aanvoerders van Jong Ajax. De concurrentie in het eerste elftal is groot, daarom werken we graag mee aan deze transfer naar PEC."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!