Jan de Jong over politiestaking tijdens Klassieker

Eredivisie CV voert druk op: 'Dringen erop aan dat Klassieker doorgaat'

26 augustus om 20:45

Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, heeft zich uitgelaten over de politiestaking tijdens de Klassieker. De Eredivisie-baas dringt erop aan dat de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax doorgaat.

De vakbonden van de politie staken voor een beter vroegpensioen. "De staking toont aan hoe belangrijk het betaald voetbal is als drukmiddel en tegelijkertijd staan we volledig aan de zijlijn, omdat het vroegpensioen helemaal niks met voetbal zelf te maken heeft. Zij hebben maximale media-aandacht, en wij hierop nul invloed", zegt De Jong tegen het Algemeen Dagblad.

Geschetst wordt door De Jong dat de Eredivisie CV aan het lobbyen is. "Ik kan daar niet alles over zeggen, maar we proberen wel onze invloed uit te oefenen. Dat gaat inderdaad via de diplomatieke weg. Meestal klinkt er dan wel begrip voor onze standpunten", stelt hij. "Ook bij de politie snappen ze onze zorgen over het eerlijke verloop van de competitie en de complexiteit van de internationale speeldagenkalender. Anders krijg je straks toch dat een aantal clubs al vier en Ajax bijvoorbeeld pas twee wedstrijden heeft gespeeld."

De Jong wil koste wat kost dat de Klassieker gespeeld gaat worden. "Vanuit de Eredivisie dringen wij erop aan dat de wedstrijd doorgaat. Dat zou in theorie zonder politie moeten kunnen, maar dan moet iemand wel de verantwoordelijkheid durven nemen." De Jong zoekt naar 'creatieve oplossingen'. "In het stadion zijn de clubs verantwoordelijk voor de orde en veiligheid. Eromheen is dat de burgemeester en politie. Wij zeggen alleen: laten we alsjeblieft proberen om deze wedstrijd door te laten gaan. En daar zijn wel creatieve manieren voor te bedenken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!