Perez over Bijlow bij Feyenoord

Perez lovend: 'Als persoon en professional, echt geweldig gepresenteerd'

26 augustus om 19:46

Kenneth Perez steekt de loftrompet over Justin Bijlow, die Feyenoord na achttien jaar gaat verruilen voor Southampton. De ESPN-analist prijst het gedrag van de 26-jarige doelman.

Bijlow wordt verhuurd aan Southampton, waar hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste keeper wordt. Bij Feyenoord speelde hij sinds de komst van Brian Priske, die de voorkeur geeft aan Timon Wellenreuther, tweede viool. "Hij heeft zich de laatste weken geweldig gemanifesteerd", zegt Perez bij Voetbalpraat over Bijlow. "Als persoon en professional, echt geweldig gepresenteerd. Knap gedaan."

Perez doelt erop dat Bijlow geen moment heeft gemopperd over diens reserverol. Dat terwijl de doelman een grote toekomst werd voorspeld. "Dit moeten we als voorbeeld zien van hoe het ook kan gaan in twee jaar tijd. Van: eerste keeper van het Nederlands elftal, een transfer van veertig miljoen euro... Naar: nu maar kijken of je eerste keeper van Southampton wordt. Als je twee jaar geleden had gezegd dat het er nu zo uit zou zien, had hij je uitgelachen."

"Dit is wat er kan gebeuren in het voetbal", gaat Perez verder. "Het is niet altijd een stijgende lijn." De voormalig middenvelder begrijpt goed dat Bijlow voor The Saints kiest. "Het gebeurt vaak met transfers: hoezo ga je daarheen? Maar de trein komt vaak maar één keer voorbij."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!