Özyakup stopt met voetballen

Özyakup (31) hangt na avonturen bij Besiktas en Feyenoord schoenen aan de wilgen

26 augustus om 19:02

Oğuzhan Özyakup stopt met voetballen. Dat maakt de 31-jarige middenvelder bekend via Instagram. Een gebrek aan motivatie is voor Özyakup de voornaamste reden voor dit besluit.

Özyakup verruilde de jeugdopleiding van AZ in 2008 voor die van Arsenal. In Noord-Londen was hij een grote belofte, maar zijn grote doorbraak bleef uit. Besiktas pikte hem in 2012 op en in Turkije kende hij zijn langste periode uit zijn loopbaan. In het tweede deel van het seizoen 2019/2020 huurde Feyenoord de middenvelder van Besiktas, dat hem twee jaar later transfervrij naar Fortuna Sittard liet gaan.

Via social media spreekt Özyakup zijn dank aan zijn voormalig werkgevers uit en schrijft hij 'fantastische momenten' te hebben meegemaakt. 'De afgelopen maanden heb ik goed nagedacht en heb ik een moeilijke maar een weloverwogen beslissing gemaakt met betrekking tot mijn carrière. Wegens het ontbreken van voldoende motivatie en doelen in tegenstelling tot de oneindige liefde en waarde die ik voor voetbal heb, heb ik besloten om mijn professionele voetbalcarrière te beëindigen.'

In totaal speelde Özyakup 404 officiële clubwedstrijden, waarvan 310 voor Besiktas. De middenvelder kwam 43 keer uit voor de Turkse nationale ploeg. Met Besiktas won Özyakup vijf prijzen: drie keer de landstitel, één keer de beker en één keer de Turkse Supercup.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oguzhan Ozyakup (@ozyakup)