RB Leipzig maakt komst Arthur Vermeeren officieel

Belgisch talent verlaat Atlético na vijf wedstrijden en tekent voor RB Leipzig

26 augustus om 18:34

RB Leipzig heeft Arthur Vermeeren overgenomen van Atlético Madrid. Dat bevestigt de Duitse club via de eigen kanalen. De Belg kwam afgelopen winter over van Royal Antwerp FC en speelde slechts vijf officiële wedstrijden voor Los Rojiblancos, maar is nu alweer vertrokken uit de Spaanse hoofdstad.

Volgens eerdere berichtgeving van Fabrizio Romano neemt RB Leipzig het Belgische talent in eerste instantie op huurbasis over van Atlético. Wel heeft de Duitse topclub daarbij een optie tot koop bedongen. Die optie zou verplicht worden als er gedurende het seizoen aan verschillende eisen wordt voldaan.

Nog geen halfjaar geleden betaalde Atlético achttien miljoen euro voor Vermeeren. In Madrid kwam de controlerende middenvelder echter nauwelijks aan spelen toe. Hij kwam in slechts vijf officiële wedstrijden, voornamelijk als invaller in actie.

De Belg wordt in Duitsland teamgenoot van Xavi Simons en krijgt op het middenveld concurrentie van onder andere Xaver Schlager, Amadou Haidara, Nicolas Seiwald, Kevin Kampl en Assan Ouédraogo.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!