Makkelie fluit Klassieker

KNVB maakt scheidsrechter voor Klassieker tussen Feyenoord en Ajax bekend

26 augustus om 18:39
Laatste update: 26 augustus om 18:45

Danny Makkelie heeft zondag de leiding over de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De KNVB wijst de wedstrijd maandagavond aan de 41-jarige arbiter toe.

Makkelie wordt zondag bijgestaan door Hessel Steegstra en Jan de Vries. De vierde official is Sander van der Eijk, terwijl Rob Dieperink (VAR) en Freek Vandeursen (assistent-VAR) de vijfde en zesde man zijn. Het is niet de eerste keer dat de voetbalbond Makkelie op de Klassieker zet. De leidsman krijgt voor de achtste keer het vertrouwen van de KNVB.

Het is nog wel de vraag of de Klassieker afgewerkt kan worden. Door een aangekondigde staking van de politiebonden, die vechten voor een beter vroegpensioen, staat de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax op losse schroeven. De bal ligt bij de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, die zich moet buigen over de kwestie.

Als de Klassieker doorgaat, wordt het duel zondag om 14.30 uur in De Kuip afgewerkt. Feyenoord heeft na drie speelrondes vijf punten verzameld, Ajax staat na twee wedstrijden op drie punten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!