Matt O'Riley van Celtic naar Brighton & Hove Albion

Brighton haalt weer miljoenenaankoop binnen en zet teller op ruim 200 miljoen

26 augustus om 17:39

Mats Wieffer, Joël Veltman, Bart Verbruggen en Jan-Paul van Hecke hebben er weer een nieuwe teamgenoot bij. Brighton & Hove Albion heeft de komst van Matt O'Riley bevestigd. De Deen komt over van Celtic en tekent een vijfjarig contract aan de Engelse zuidkust.

Brighton maakt de komst van O'Riley bekend via de officiële kanalen, maar spreekt van een 'niet bekendgemaakt' bedrag. In de media ging echter al maanden het gerucht dat Celtic minimaal 28 miljoen euro verlangde voor zijn smaakmaker. Transfermarkt verklapt dat er 29,5 miljoen euro richting Schotland is overgemaakt.

De transferteller van Brighton komt daarmee op ruim tweehonderd miljoen euro. Onder andere ex-Feyenoorders Wieffer en Yankuba Minteh werden voor een bedrag van boven de dertig miljoen euro naar de Premier League gehaald.

O'Riley beleefde vorig jaar een absoluut topseizoen in Schotland, waardoor hij zich in de kijker speelde van verschillende grote Europese clubs. De Deen was in 37 competitieoptredens goed voor achttien doelpunten en dertien assists. Ook Juventus had de middenvelder op de korrel, terwijl Atalanta Bergamo naar verluidt 23 miljoen euro over had voor de middenvelder.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!