Officieel: Copa América-uitblinker James Rodríguez keert terug naar Madrid

James Rodríguez maakt transfer compleet en keert terug naar Madrid

26 augustus om 15:29

Rayo Vallecano heeft het aantrekken van James Rodríguez officieel gemaakt. Via de eigen kanalen bevestigt de club de komst van de voormalig speler van Real Madrid, die terugkeert in de Spaanse hoofdstad.

Rodríguez beschikte over een transfervrije status, nadat hij zijn contract bij São Paulo liet ontbinden. Bij Rayo Vallecano maakt de spelmaker een terugkeer naar Madrid, waar hij eerder speelde voor Real Madrid. Marca meldde eerder al dat de Colombiaan graag weer in La Liga zou spelen, het liefst in Madrid. Hij bewaart goede herinneringen aan zijn eerdere tijd.

Op de meest recente versie van de Copa América maakte de Colombiaan grote indruk met zijn vaderland. Rodríguez werd verkozen tot speler van het toernooi en Colombia schopte het tot de finale, die uiteindelijk verloren ging tegen Argentinië (1-0). Het sterke eindtoernooi leverde Rodríguez veel interesse op uit Europa, maar een stap naar Spanje genoot de voorkeur. Die transfer heeft de creatieveling nu te pakken. Na periodes bij onder meer FC Porto, AS Monaco, Real Madrid, Bayern München, Everton, Al Rayyan, Olympiakos en São Paulo is Rayo Vallecano de volgende club.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!