Luijckx kraakt Edvardsen van Go Ahead Eagles

Luijckx haalt uit: '28 jaar, maar hij gedraagt zich als een klein kind'

26 augustus om 15:09

Kees Luijckx ergert zich aan het gedrag van Victor Edvardsen bij Go Ahead Eagles. De 28-jarige spits werd door trainer Paul Simonis gepasseerd tegen RKC Waalwijk. In aanloop naar het duel maakte Edvardsen zijn frustraties duidelijk via social media.

Finn Stokkers was zondagmiddag de vervanger van Edvardsen in de punt van de aanval. "Hij was met een goal en een assist natuurlijk van grote waarde, maar toch werd hij na zestig minuten gewisseld voor Edvardsen. Vaak zie je dat spitsen dan chagrijnig naar de kant gaan, maar hij was heel sociaal en dat vind ik echt te prijzen", zegt Luijckx tegen ESPN. "Edvardsen straalt juist het tegenovergestelde uit."

Luijckx weet uit eigen ervaring dat je als speler 'af en toe van je af moet bijten'. "Ik ben ook weleens over het hoofd gezien door een trainer. Dan stond ik er op de training naast, of moest ik ineens rechtsbuiten staan. Toen ben ik weggelopen van de training en de wedstrijd daarna stond ik weer in de basis, op mijn eigen positie. Soms moet je een beetje buiten de lijntjes kleuren, maar niet teveel."

Dat doet Edvardsen wel, stelt Luijckx. "Edvardsen gaat wat mij betreft te ver. Hij is 28, maar gedraagt zich op social media en in interviews als een klein kind, omdat hij nu toevallig niet speelt. Het is ook niet zo dat hij zich het afgelopen jaar onmisbaar heeft gemaakt bij Go Ahead."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!