'Twente heeft opvolger voor Pröpper binnen: Celtic-verdediger ondergaat keuring'

'Twente doet zaken met Celtic en haalt vervanger voor Pröpper binnen'

26 augustus om 13:22
Laatste update: 26 augustus om 15:03

FC Twente heeft Gustaf Lagerbielke bijna binnen. De Zweed, die op dit moment zijn medische keuring ondergaat in Enschede, moet op huurbasis overkomen van Celtic. Dat meldt RTV Oost.

Met de komst van Lagerbielke troeft FC Twente diverse clubs af, waaronder sc Heerenveen, KV Mechelen, Lecce en Derby County. Een jaar geleden werd de verdediger nog genoemd bij Ajax. Uiteindelijk trok hij echter voor 3,4 miljoen euro van IF Elfsborg naar Celtic, waar hij tot zeven wedstrijden in de competitie kwam en twee in de Champions League. Beide duels waren tegen Feyenoord. In de Kuip pakte Lagerbielke rood, en op Celtic Park maakte hij in blessuretijd de winnende goal tegen de Rotterdammers.

Bij Twente moet Lagerbielke Robin Pröpper opvolgen, die onlangs juist naar Glasgow vertrok om voor Rangers te gaan spelen. Bij Celtic kon de Zweed niet op al te veel speeltijd rekenen, waardoor een verhuurperiode bespreekbaar werd. Celtic-trainer Brendan Rodgers is desalniettemin positief over Lagerbielke en omschreef hem eerder nog als 'de ideale prof'. Voor Twente is het de vijfde versterking in de transferzomer, na Sam Lammers, Bart van Rooij, Bas Kuipers, Alec van Hoorenbeeck en Sayfallah Ltaief.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!