Vermeeren verlaat Atlético voor Leipzig

'Atlético verhuurt Belg na vijf wedstrijden: koopoptie opgenomen in deal'

26 augustus om 12:50
Laatste update: 26 augustus om 15:00

Arthur Vermeeren gaat Atlético Madrid na vijf gespeelde wedstrijden alweer verlaten. Dat meldt Fabrizio Romano. RB Leipzig zal het Belgische talent op huurbasis overnemen en heeft daarbij een optie tot koop bedongen. 

Vermeeren kwam in Madrid nauwelijks aan spelen toe, omdat hij naar verluidt niet paste in de speelstijl van hoofdtrainer Diego Simeone. Atlético nam de Belgisch international afgelopen winter voor achttien miljoen euro over van Royal Antwerp FC. Sindsdien kwam hij slechts vijf wedstrijden in actie, voornamelijk als invaller. 

Vermeeren zou al afgereisd zijn naar Leipzig om zijn medische keuring te voltooien. Volgens Romano heeft de Bundesliga-club een optie tot koop bedongen in de deal. De optie wordt verplicht als er aan verschillende eisen wordt voldaan gedurende het seizoen. Om welk bedrag het gaat, is niet bekend. 

De negentienjarige middenvelder moet in Duitsland de concurrentiestrijd aangaan met Xaver Schlager, Amadou Haidara, Nicolas Seiwald, Kevin Kampl en Assan Ouédraogo. Hij wordt ploeggenoot van Xavi Simons, die eveneens wordt gehuurd door RB Leipzig.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!