Feyenoord reageert op politieacties rondom De Klassieker

Feyenoord komt met Klassieker-reactie: 'Miljoenen mensen worden geraakt'

26 augustus om 10:21
Laatste update: 26 augustus om 10:25

Feyenoord is met een reactie gekomen op de aangekondigde politiestaking rondom De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax van komende zondag. De Rotterdamse club vindt dat de vele voetballiefhebbers in Nederland niet de dupe mogen worden van deze ontwikkelingen.

"Wij hebben nog niet vernomen dat de wedstrijd zondag definitief niet kan doorgaan", reageert Feyenoord tegenover RTV Rijnmond. "Uiteraard hebben we er begrip voor dat mensen opkomen voor hun zaak. Goed ook, dat dat kan."

"Echter, wij zouden het enorm betreuren als - helaas niet voor het eerst - het voetbal hiervoor wordt gebruikt en, zeker in het geval van De Klassieker, niet alleen de betrokken clubs, maar miljoenen mensen er door worden geraakt die nu al enorm uitkijken naar deze wedstrijd", gaat de club verder. De politie heeft aangekondigd dat er geen politie aanwezig zal zijn tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax.

De politiebonden gaan actie voeren voor een beter vroegpensioen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb moet nu bepalen of De Klassieker doorgang kan vinden. Eerder waren er bij de wedstrijden FC Twente - Sparta Rotterdam, NAC - Ajax, Almere City - PSV en FC Groningen - AZ geen politieagenten aanwezig. Die duels werden, in tegenstelling tot De Klassieker, echter niet gezien als risicowedstrijden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!