Bosz gaat hectische slotweek van transferperiode tegemoet met PSV

Bosz toont 'oprecht' begrip voor PSV-tweetal: "We zijn een club in Nederland"

26 augustus om 09:34
Laatste update: 26 augustus om 10:13

Peter Bosz weet dat het lastig is om in Nederland aan een team te bouwen. De oefenmeester gaat met PSV een hectische slotweek van de transferperiode tegemoet, want er staat nog veel te gebeuren in Eindhoven.

Met Oliver Boscagli heeft Bosz een speler tot zijn beschikking die graag de stap wil maken naar Brighton & Hove Albion. Aanvankelijk wilde doelman Walter Benítez ook verkassen naar Atlético Madrid, maar zij zijn afgehaakt. Bosz stopt veel energie in het tweetal. "Ik praat veel met ze. Op een bepaalde manier begrip tonen, want ik begrijp het oprecht. Maar ze ook wijzen op hun plicht en dat is alles geven voor hun club. Ik denk dat ze tegen Almere hebben laten zien dat de energie er weer was", laat de PSV-trainer optekenen door De Telegraaf.

Bosz weet dat het lastig is om in Nederland onvermijdelijk is dat er aan spelers wordt getrokken. "Je hoopt dat je het succes zou kunnen uitbouwen. Maar we moeten realistisch blijven. We zijn een club in Nederland. Daar zul je ook altijd spelers moeten afstaan", aldus de oefenmeester. "In dit geval ben je misschien slachtoffer van je eigen succes. We hebben een goed seizoen gedraaid met goed voetbal. De mogelijkheid dat andere clubs daar dan op afkomen, is groot."

Volgens Bosz is het te makkelijk om te concluderen dat PSV goed heeft gehandeld op de transfermarkt door lang te wachten, omdat het in de competitie niet heeft geleid tot puntenverlies. "Heel eerlijk. Als we de juiste verdedigers een maand geleden hadden kunnen krijgen, dan hadden we dat gedaan", stelt Bosz. "Als toen Sepp van den Berg was gelukt, hadden we hem een maand geleden al willen nemen. Wat is het momentum om de juiste spelers te halen? Het is heel gemakkelijk om te zeggen: het was bewust, want we hebben nu negen punten. Dat is onzin. Ik had ze liever een maand geleden erbij gehad."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!