Van Bommel hoopt op meer minuten: 'Fijn als je wat langer mag blijven staan'

Van Bommel hoopt op meer zekerheid: 'Fijn als je wat langer mag blijven staan'

25 augustus om 21:53
Laatste update: 25 augustus om 22:39

Ruben van Bommel is niet zeker van zijn plaats bij AZ, maar kreeg in de wedstrijd tegen FC Groningen (0-0) de kans van trainer Maarten Martens. De aanvaller geeft in gesprek met NH Sport aan dat hij graag meer zekerheid zou hebben bij de Alkmaarders.

Net als in het vorige seizoen is Van Bommel niet zeker van een basisplaats. Momenteel is het voor de aanvaller stuivertje wisselen met Myron van Brederode. "Vorig jaar hebben we al helemaal veel gewisseld. Dit jaar ook weer voor het eerst nu. Ik wil gewoon zoveel mogelijk spelen. Uiteindelijk maakt de trainer de keuze, dat moet je accepteren en je moet laten zien dat je hoort te spelen. Dat proberen we allebei te doen, denk ik."

"Ik heb geen extra druk, maar het is wel fijn als je wat langer mag blijven staan", reageert de aanvaller op de vraag of hij zichzelf meer druk oplegt om zich te bewijzen aan de trainer. "Ik heb vandaag op een paar momenten wel goede dingen laten zien, met name met het creëren van kansen. Met een beetje geluk had ik een assist gehad, of een goal."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!