VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, Feyenoord-beulen ook van de partij

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, Feyenoord-beulen ook van de partij

26 augustus om 10:00
Laatste update: 26 augustus om 10:15

Speelronde drie van de Eredivisie zit er nog niet helemaal op, aangezien Ajax en FC Twente wegens Europese perikelen niet in actie kwamen, maar toch is het weer tijd voor VP's Elftal van de Week. PSV is met vier spelers de hofleverancier, terwijl Sparta Rotterdam, FC Groningen, FC Utrecht, Willem II, NAC Breda en Go Ahead Eagles ook vertegenwoordigd zijn.

Etienne Vaessen (FC Groningen)
Met een aantal belangrijke reddingen was de zomeraanwinst opnieuw goud waard voor FC Groningen. Hij had daarmee absoluut een groot aandeel in het doelpuntloze gelijkspel tegen AZ. Niet voor niets sleepte hij al voor de tweede keer dit seizoen de Man of the Match-trofee in de wacht.

Ryan Flamingo (PSV)
Waar de miljoenenaanwinst eerder dit seizoen tegen Feyenoord, RKC Waalwijk en Heracles Almelo nog niet helemaal wist te overtuigen, lukte hem dit tegen Almere City wel: in het Yanmar Stadion kwamen de uitmuntende kwaliteiten van Flamingo aan de bal goed aan het licht, terwijl hij zich deze keer verdedigend ook soeverein staande wist te houden.

Mike Eerdhuijzen (Sparta Rotterdam)
Feyenoord had zondagmiddag alle moeite met Sparta op Het Kasteel en dat kwam zeker ook door Eerdhuijzen. De stopper won vrijwel al zijn duels en wist Feyenoord-spits Santiago Gimenez vakkundig uit de wedstrijd te spelen. In de slotfase ontsnapte de linkspoot wel nog aan zijn tweede gele kaart.

Richard Ledezma (PSV)
Bij de goal van Almere City ging de gelegenheidsrechtsback van PSV misschien niet helemaal vrijuit, maar verder speelde Ledezma een puike partij. De Amerikaan was bijzonder zuiver in zijn passing en kwam verdedigend ook goed voor de dag. Dat is erg knap voor een speler die zijn hele leven als middenvelder en aanvaller heeft gespeeld.

Jesse Bosch (Willem II)
Als de captain van Willem II scoort, doet hij dat eigenlijk altijd op fraaie wijze. Zo ook op bezoek bij Heracles Almelo, waar hij met een keiharde volley doel trof. Buiten zijn goal speelde Bosch überhaupt een goede partij.

Dominik Janosek (NAC Breda)
In een meer teruggetrokken rol wist Janosek zaterdag grote indruk te maken tegen FC Utrecht. De Tsjech strooide met gevoelige passjes en gaf ook een prachtassist bij de openingstreffer van Boyd Lucassen. Tegen Utrecht heeft Janosek bewezen dat hij echt van alle markten thuis is.

Joey Veerman (PSV)
Een slimme vrije trap waarmee hij aan de basis stond van de openingstreffer, een goede corner waaruit Luuk de Jong kon scoren, een geweldige assist op Malik Tillman en nog veel meer fraaie passes: Veerman waande zich bij vlagen in een speeltuin tegen Almere City. Daar maakte de Oranje-international met een geweldig optreden dankbaar gebruik van.

Malik Tillman (PSV)
De Amerikaans international pikte ook op knappe wijze zijn doelpuntje mee tegen Almere. Daarnaast liet Tillman aan de bal bij vlagen eveneens zijn klasse zien. Samen met Veerman op het middenveld voelt hij zich als een vis in het water.

Camiel Neghli (Sparta Rotterdam)
De buitenspeler was zondagmiddag misschien wel de gevaarlijkste man van het veld tegen Feyenoord. Neghli bekroonde zijn sterke optreden met een majestueuze goal: hij nam de bal in één keer op de pantoffel, toen Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther uit positie was. Onderaan de streep levert dat Sparta een verdiend punt op.

Noah Ohio (FC Utrecht)
In de rust van de wedstrijd tegen NAC besloot trainer Ron Jans hard in te grijpen en vier wissels door te voeren. Het inbrengen van Ohio bleek achteraf goud waard: de zomeraanwinst stond in de blessuretijd twee keer precies op de goede plek, waarmee hij Utrecht op knotsgekke wijze nog een late zege bezorgde.

Finn Stokkers (Go Ahead Eagles)
Nu Victor Edvardsen op weg naar de uitgang is bij Go Ahead, kreeg Stokkers tegen RKC Waalwijk weer eens de kans in de punt van de aanval. De spits liet zien dat hij een prima vervanger kan zijn van zijn Zweedse collega: met een goede kaats stelde hij Bobby Adekanye in staat om de openingstreffer te maken, terwijl hij de marge zelf verdubbelde uit een corner. Een betere entree in de basis kun je je bijna niet wensen als spits.