Flekken hoopt onder de lat staan bij Oranje

Flekken hoopt onder de lat staan bij Oranje: 'Heb misschien de beste papieren'

25 augustus om 20:47
Laatste update: 25 augustus om 22:34

Mark Flekken denkt dat hij misschien de beste papieren heeft om de eerste keeper bij het Nederlands elftal te worden bij de eerstvolgende interlandperiode. De goalie van Brentford FC is namelijk een van de enige doelmannen die iedere week in een topcompetitie speelt.

Of Flekken al weet of hij eerste keeper wordt bij Oranje? "Nee, dat weet ik niet", luidt het antwoord voor de camera van Viaplay na het met 2-0 verloren duel met Liverpool. De verslaggever wijst Flekken erop dat Bart Verbruggen geblesseerd is en Justin Bijlow nog niet in actie is gekomen dit seizoen. De Brentford-goalie speelt daarentegen iedere week en dit zou in zijn voordeel kunnen werken.

"Dat is niet slecht, als je iedere week speelt. Misschien ga ik daar naartoe met de beste papieren. Maar uiteindelijk is de keuze aan de bondscoach en de keeperstrainer om in die kwestie een keuze te maken", aldus Flekken.

Hij benadrukt dat hij zelf zijn ding wil blijven doen. "Ik kan mezelf alleen maar op de best mogelijke manier hier bij de club op voor te bereiden. En dan zien we volgende week wel hoe ver we gaan komen."