Go Ahead wint zonder problemen van tien man van RKC

25 augustus om 18:54

Go Ahead Eagles heeft zondag met 2-0 afgerekend met RKC Waalwijk. Een vroege goal en rode kaart zorgde voor een probleemloze middag voor de Deventenaren.

Go Ahead ging erg voortvarend van start. Al binnen drie munten spelen wisten The Eagles op voorsprong te komen. Bobby Adekanye schoot met links raak en maakte zo de eerste goal van de wedstrijd.

RKC begon zogezegd slecht aan het duel. En tot overmaat van ramp pakte Yassin Oukili na zeventien minuten al zijn tweede gele en dus een rode kaart. Hierna pakte Go Ahead alleen nog niet echt door, waardoor ze met een 1-0 voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft wist de club uit Deventer toch de score te verdubbelen. Finn Stokkers eerder al de aangever bij de 1-0 Adekanye, maar de spits scoorde ditmaal zelf. Zo was de wedstrijd na een uur spelen beslist.

De wedstrijd werd verder redelijk plichtmatig uitgespeeld door Go Ahead. Het is de eerste overwinning voor de ploeg van trainer Paul Simonis die nu twaalfde staan in de Eredivisie. RKC verliest zijn derde wedstrijd van het seizoen en staat op de zeventiende plek van de ranglijst.