Bayern bezorgt Kompany in slotfase de winst bij debuut

Kompany kent op het nippertje succesvol Bundesliga-debuut als Bayern-trainer

25 augustus om 17:24

Vincent Kompany kende op het nippertje een succesvol debuut in de Bundesliga als hoofdtrainer van FC Bayern München. Der Rekordmeister won in de slotfase met 2-3 bij VfL Wolfsburg.

Na negentien minuten spelen leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Bayern. De ploeg kwam via Jamal Musiala op voorsprong in de Volkswagen-Arena. Na een goede aanval kon de Duitse middenvelder voor een leeg doel binnentikken. De eerste helft bloedde hierna langzaam dood richting het rustsignaal. Bayern leek tevreden met de 0-1 voorsprong en Wolfsburg kwam niet tot kansen.

Na de rust werd dit een ander verhaal. Bayern-back Sacha Boey maakte een overtreding in de zestien en Wolfsburg kreeg een penalty. Lovro Majer faalde niet vanaf elf meter en zette zijn ploeg naast Bayern München.

Nog geen tien minuten later was Majer weer trefzeker. Kim aarzelde en raakte de bal kinderlijk eenvoudig kwijt aan Wimmer. Hij speelde de bal naar Majer en de Kroaat knalde zijn tweede van de middag langs Neuer.

Gelukkig voor Kompany duurde de voorsprong van Wolfsburg niet al te lang. In minuut 65 maakte Jakub Kaminsk uit een hoekschop een eigen goal waardoor Bayern langszij kwam.

In de slotfase kreeg Bayern het zelfs voor elkaar om toch nog de winnende goal te maken. Serge Gnabry schoot raak en zette Der Rekordmeister op een 2-3 voorsprong. Zo begint Vincent Kompany het Bundesliga-seizoen als kersverse trainer van Bayern München alsnog met een overwinning.