Bayern faalt niet en luistert seizoensstart op met overwinning in DFB-Pokal

Kompany faalt niet tijdens Bayern München-debuut en stoomt door in DFB-Pokal

16 augustus om 23:29
Laatste update: 16 augustus om 23:32

Vincent Kompany heeft vrijdag officieel zijn debuut gemaakt als trainer van Bayern München. Kompany en co. wonnen in de DFB-Pokal met 0-4 van SSV Ulm 1846 Fußball.

Bayern München greep vorig seizoen naast alle prijzen. Voor het eerst in meer dan een decennium won de recordkampioen de Duitse landstitel níet. Daarnaast moest ook de Duitse beker aan Bayer Leverkusen gelaten worden. Kompany moet ervoor zorgen dat de prijzen terug verhuizen naar Beieren.

De eerste opdracht voor Kompany was het bekerduel tegen Ulm. Op papier een haalbare kaart voor Bayern München, want de thuisploeg komt dit seizoen immers uit in de 2. Bundesliga. Die competitie is al twee speeldagen ver en de teller van Ulm staat nog altijd op nul punten.

Müller scoort twee keer, ook invallers laten zich gelden
Der Rekordmeister liet zich niet verrassen door de tweedeklasser. Nog voor het kwartier om was, had Bayern München al twee keer gescoord. Thomas Müller was beide keren de gevierde man. Müller stond bij de bezoekers in de punt van de aanval. Harry Kane begon op de bank.

Kane mocht wel invallen, net zoals nieuwkomers João Palhinha en Michael Olise. Uiteindelijk was het een andere invaller, Kingsley Coman, die elf minuten voor het eindsignaal de 0-3 op het scorebord zette. Kane zette in de 93e minuut de eindstand op het bord.