Heracles en Willem II komen niet verder dan gelijkspel

Twee goals in vier minuten bepalen uitslag bij Heracles - Willem II

25 augustus om 16:22
Laatste update: 25 augustus om 22:21

Heracles Almelo en Willem II delen na negentig minuten de punten. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel in het Asito stadion.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Heracles. Bryan Limbombe dribbelde vanaf de linkerflank naar binnen en haalde uit. Willem II-keeper Thomas Didillon redde de inzet van de Belg knap. Niet veel kater kreeg Brian De Keersmaecker een volley van Willem II-aanvaller Cisse Sandra keihard tegen zijn hoofd. De middenvelder moest even bijkomen, maar keerde weer terug op het veld.

Na dik een halfuur spelen was het raak voor Heracles. Mario Engels hield het overzicht en vond Juho Talvitie. De 19-jarige aanvaller schoot binnen en zo zette de Fins zijn ploeg op voorsprong. Lang konden de Almeloërs niet genieten van deze voorsprong. Vier minuten later knalde Jesse Bosch via een heerlijke volley de gelijkmaker binnen namens Willem II. Zo gingen beide ploegen met een gelijkspel de rust in.

Vlak na rust dacht Raffael Behounek de Tilburgers op voorsprong te zetten nadat hij de bal binnen tikte. Maar de verdediger stond net aan buitenspel en dus werd de treffer afgekeurd. Heracles kwam daarna nog een aantal dichtbij een goal via afstandsschoten, maar deze werden gekeerd door de doelman.

Hierna kwamen beide ploegen niet echt meer tot grote kansen en hierdoor eindigden het duel in een 1-1 gelijkspel. Heracles bevindt zich momenteel op de dertiende plek van de Eredivisie. Willem II bezet de zevende plaatst op de ranglijst.