'Teleurgestelde Benítez vindt dat PSV mee had moeten werken aan transfer'

'Benítez ziet PSV signaal afgeven en lijkt gebrek aan vertrouwen te voelen'

25 augustus om 14:57
Laatste update: 25 augustus om 14:59

Walter Benítez vindt dat PSV mee had moeten werken aan de transfer die hij kon maken naar Atlético Madrid. Dat meldt Voetbal International. Volgens het weekblad lijkt de Argentijnse goalie 'een gebrek aan vertrouwen' te voelen, omdat hij nog geen contractaanbieding voorgeschoteld kreeg van technisch directeur Earnest Stewart.

Deze transferwindow meldde Atlético zich twee keer bij PSV voor Benítez. Nu lijkt Atlético door te zijn geschakeld naar Juan Musso van Atalanta Bergamo. Benítez wilde zelf de overstap graag maken, maar PSV nam geen genoegen met de geboden drie miljoen euro plus één miljoen aan bonussen. De goalie vindt echter dat PSV mee had moeten werken, zeker gezien het feit dat hij nog geen nieuwe contractaanbieding ontving van de club.

Het contract van Benítez loopt over één jaar af in Eindhoven. Olivier Boscagli zit en Jordan Teze zat in een soortgelijke situatie bij PSV, maar zij kregen allebei wél een aanbieding om te verlengen. Dat zit Benítez niet lekker. Volgens VI 'lijkt' de sluitpost een gebrek aan vertrouwen te voelen in het Philips Stadion.

Waar Stewart eerder nog wel open leek te staan voor een transfer van Benítez bij biedingen die ongeveer 'het dubbele' van het Atlético-bod zouden bedragen, lijkt de Zuid-Amerikaan nu definitief niet meer te mogen vertrekken. De verwachting is wel dat Benítez alsnog een contractaanbieding kan verwachten van PSV, al sluit VI niet uit dat trainer Bosz in 'zijn zucht naar verbetering' op termijn een keeper wil aantrekken die voetballend nog beter is.