Vitesse ziet driepunter in blessuretijd uit handen glippen in degradanten-duel

Vitesse ziet welkome zege in rook opgaan door verdiende treffer in blessuretijd

25 augustus om 14:39
Laatste update: 26 augustus om 15:43

Vitesse is zondagmiddag in extremis tegen averij opgelopen in de Keuken Kampioen Divisie. De Arnhemmers, die het bij vlagen lastig hadden, waren hard op weg naar een zege op Excelsior, maar zagen het in de blessuretijd nog mis gaan.

Vitesse en Excelsior, die vorig seizoen allebei nog in de Eredivisie actief waren, stonden zondagmiddag om 12.15 uur tegenover elkaar in Arnhem. In de eerste helft waren de beste kansen van de wedstrijd voor de bezoekers, die doelman Tom Bramel toen niet wisten te passeren. De jonge Vitesse-goalie verrichtte namelijk een paar uitstekende saves.

Aan het begin van de tweede helft verzilverde Vitesse zijn eerste grote kans direct: Miliano Jonathans zette een bijzonder fraaie actie in en Andy Visser werd het eindstation door de bal binnen te glijden. Dat zorgde ervoor dat Excelsior des te meer op jacht ging naar een treffer. Die leek het niet te vinden, mede doordat Bramer uitstekend bleef keepen.

In de blessuretijd was het echter alsnog raak. Na een Arnhemse overtreding ging de bal op de stip. Excelsior-spits Richie Omorowa bleef ijskoud, waardoor het alsnog 1-1 werd. Vitesse staat daardoor op de tiende plek in de KKD, met vier punten uit drie duels. Excelsior heeft evenveel punten en een even hoog doelsaldo, maar de Rotterdammers maakten tot dusver meer goals van de Arnhemmers: daardoor staat de ploeg van Ruben den Uil op de negende plek.