'OGC Nice aast op Memphis Depay'

'Memphis kan terugkeren in Ligue 1, salariseisen vooralsnog groot struikelblok'

25 augustus om 12:52
Laatste update: 25 augustus om 13:16

Memphis Depay kan rekenen op interesse van OGC Nice. Dat meldt L'Équipe. De kans dat de spits daadwerkelijk de overstap maakt wordt echter onwaarschijnlijk geacht. 

Na zijn transfervrije vertrek bij Atlético Madrid is Memphis nog altijd op zoek naar een nieuwe club. OGC Nice zou een poging willen wagen om de international van Oranje vast te leggen. Naast Memphis is ook Wissam Ben Yedder in beeld. Dat meldt het Franse L’Équipe. De kans van slagen wordt niet hoog ingeschat. Dat komt door de salariseisen van de spits. Mocht de transfer er wel van komen, dan keert Memphis terug in de Ligue 1. Eerder speelde hij daar voor Olympique Lyon.

Voetbal International meldde eerder al dat AS Roma, FC Porto en een niet bij naam genoemde Premier League-club serieus nadenken over de komst van Memphis. Van een transfer kwam het echter nog altijd niet. De spits toonde deze week beelden waarop hij aan het trainen is in Monaco. Dat ligt slechts enkele kilometers van Nice vandaan.

Hans Kraay jr. sprak recent nog uit dat hij een terugkeer naar de Eredivisie geen slecht idee zou vinden voor Memphis. "Ik zou het niet heel gek vinden, maar mensen mogen dat wel gek vinden, als hij zou kiezen voor een topclub in Nederland", klonk het bij ESPN. "Ajax, Feyenoord of PSV. Als je al zoveel hebt, hoef je toch niet nog meer te hebben. Je kan toch ook een keer een sportief goede keuze maken als je al binnen bent."

Omdat Memphis nog zonder club zit, selecteerde bondscoach Ronald Koeman de spits niet voor het Nederlands elftal. De spits aast op de topscorerstitel bij Oranje en zal mede daarom zo snel mogelijk willen tekenen bij een club.