De Jong niet bang voor transfers PSV

De Jong gaat in op transferonrust bij PSV: 'Soms moet de club dat zeggen'

24 augustus om 22:14
Laatste update: 25 augustus om 00:03

Luuk de Jong maakt zich geen zorgen over de transferonrust bij PSV. De spits van de Eindhovenaren, die zaterdagavond trefzeker was tegen Almere City, verwacht bovendien snel nieuwe aanwinsten.

Jordan Teze vertrok naar AS Monaco, Olivier Boscagli kan naar Brighton & Hove Albion en Napoli aast op Jerdy Schouten. Daarnaast willen doelmannen Walter Benitez en Joël Drommel ook nog eens weg. Het is weleens rustiger geweest bij PSV, geeft De Jong dan ook toe na de 1-7 zege op Almere City.

"Tuurlijk praat je wel met die jongens, want er is interesse in ze. Dan is het uiteindelijk aan de club hoe ze daarmee omgaan", vertelt De Jong aan ESPN. "Die doen het goed, denk ik. Die zeggen wel eens nee. Je kan ook niet iedereen laten gaan als je zo’n fantastisch seizoen hebt gehad. Dan kan je niet zomaar weer een team bouwen. Dat is logisch, maar misschien wel frustrerend voor sommige spelers, maar soms moet je nee zeggen."

De Jong is blij dat de transferperikelen vooralsnog geen invloed op het spel van PSV hebben. "Zolang je bij PSV bent, moet je alles geven wat je hebt. Ik moet complimenten geven aan die jongens, want dat doen ze." De Jong maakt zich geen zorgen over eventuele uitgaande transfers. Sterker nog, de spits van PSV verwacht snel nieuwe aanwinsten. "Ik heb alle geloof in dat er nog wel wat bij gaat komen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!