Barça komt zichzelf weer tegen:  Dani Olmo niet ingeschreven

Barcelona komt zichzelf weer tegen: topaankoop Dani Olmo moet thuisblijven

24 augustus om 18:20

FC Barcelona mist Dani Olmo ook zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao. De zomeraankoop, die bijna drie weken geleden voor zo'n zestig miljoen euro overkwam van RB Leipzig, kan nog altijd niet worden ingeschreven.

Olmo ontbrak vorige week bij de competitie-opener tegen Valencia (1-2) en zal ook niet in actie komen tijdens de tweede speelronde in La Liga. Hij is nog altijd niet ingeschreven. De reden, aldus Spaanse media: de aanhoudende financiële problemen van Barcelona. De Catalaanse grootmacht geeft te veel geld uit aan salarissen en zal eerst spelers moeten verkopen of verhuren, voordat trainer Hansi Flick een beroep kan doen op Olmo.

Wel gloort er licht aan het einde van de tunnel. Clément Lenglet, Mikayil Faye en Vitor Roque staan op het punt om te vertrekken naar respectievelijk Atlético Madrid, Stade Rennes en Real Betis. Grootverdiener Ilkay Gündogan keerde al terug naar Manchester City. Dat zou genoeg ruimte moeten creëren in het salarisbudget om te voldoen aan de inschrijfregels van La Liga. Barça trapt om 19.00 uur af tegen Athletic Bilbao.