De Boer heeft twijfels bij keuze die Ten Hag maakt

De Boer heeft twijfels bij keuze die Ten Hag maakt: 'Zonde vind ik dat'

24 augustus om 13:39
Laatste update: 24 augustus om 13:58

Frank de Boer vindt het 'zonde' dat Erik ten Hag Bruno Fernandes als spits gebruikt bij Manchester United. De Boer is van mening dat de kwaliteiten van de Portugees een stuk beter tot hun recht komen op het middenveld.

In de studio van Viaplay vertelt De Boer over de nieuwe rol van Fernandes. In de eerste wedstrijden van het seizoen stelt Ten Hag zijn captain op als spits. "Zonde vind ik dat. Nee, natuurlijk is hij geen echte spits. Hij is net zo groot als jij, Koen", wijst de clubloze trainer naar presentator Koen Weijland. "Op dit soort momenten: dan wil je een echte spits hebben", zegt De Boer vervolgens, terwijl er beelden van de wedstrijd tegen Fulham getoond worden, waarop te zien is dat Fernandes onder een voorzet door gaat.

"Hij is gewoon te klein daarvoor. Storen doet hij heel goed, daarvoor staat hij er waarschijnlijk ook. Maar hij heeft in deze wedstrijd echt goede kansen gehad. Je wil hem hier liever zien, dat hij hier de bal ontvangt", vervolgt De Boer, terwijl hij beelden ziet van Fernandes die op het middenveld opduikt tegen Fulham. "Dan heeft hij altijd een goede oplossing. In deze wedstrijd zie je direct zijn kwaliteiten naar boven komen, als Zirkzee erin komt. Je wil hem als aangever zien."