'Juventus haalt Conceição (ex-Ajax) binnen'

'Juventus slaat twee vliegen in één klap en haalt Conceição (ex-Ajax) binnen'

24 augustus om 16:50

Juventus staat op het punt zich te versterken met twee vleugelaanvallers. Eén van hen is Francisco Conceição (ex-Ajax), die op huurbasis overkomt van FC Porto.

Conceiçao vliegt dit weekend naar Turijn om zijn transfer af te ronden. Juventus betaalt een huursom van zeven miljoen euro aan FC Porto. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal negen of tien miljoen. In de overeenkomst is géén optie tot koop opgenomen.

De 21-jarige Conceição ontbrak vrijdagavond al in de wedstrijdselectie van FC Porto voor het duel met Rio Ave. Hij kwam niet voor in de plannen van de nieuwe trainer Vítor Bruno, die Sérgio Conceição - de vader van de oud-Ajacied - opvolgde bij de Portugese grootmacht.

Gonzalez ook naar Juventus, Sancho niet

Conceição is niet de enige vleugelaanvaller die naar Juventus verkast. Nico González komt op korte termijn over van Fiorentina, waar de Argentijn in zijn laatste twee seizoenen tot dertig goals en acht assists kwam. Juventus zal ook hem eerst huren, voor acht miljoen euro. De optie tot koop bedraagt 25 miljoen euro.

Het betekent tevens dat Jadon Sancho niet de overstap maakt naar Juventus. De Engelsman behoorde dit seizoen nog niet één keer tot de wedstrijdselectie van Manchester United-manager Erik ten Hag.