Conceição hard op weg naar Juventus

'Ajax mag hopen op financieel extraatje: Conceição afwezig wegens perikelen'

23 augustus om 17:56

Francisco Conceição is hard op weg naar Juventus, zo meldt Record. De vleugelaanvaller ontbreekt in de wedstrijdselectie van FC Porto tegen Rio Ave, omdat zijn transfer naar Italië bijna is afgerond.

Eerder wist A Bola te melden dat Juventus en Porto een akkoord bereikt hebben over een huurdeal met een verplichte koopoptie. Naar verluidt bedraagt de optie tot koop een bedrag van minimaal dertig miljoen euro. Conceição werd deze zomer door Porto voor 10,5 miljoen euro overgenomen van Ajax.

In het afgelopen seizoen speelde Conceição al op huurbasis voor Porto, dat hem op huurbasis overnam van Ajax. Er werd een koopoptie in die deal opgenomen en de Portugezen besloten om de snelle buitenspeler definitief in te lijven. Afgelopen jaargang was Conceição goed voor vijf doelpunten en vier assists in 27 competitieduels.

Naar verluidt heeft Ajax een doorverkooppercentage bij een volgende transfer van Conceição, die nu hard op weg lijkt naar Juventus. De Amsterdammers krijgen bij een doorverkoop tien procent van de winst. Als Conceição door Juventus voor dertig miljoen euro wordt overgenomen, maken de Portugezen 19,5 miljoen euro winst. In dat geval krijgt Ajax een bedrag van 1.950.000 euro.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!